Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със звука

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със звука

Здравейте, колеги!Имам следния проблем: поради липсата на катализатор колата ми издава един доста дразнещ шум подобен на метално звънене когато и подавам газ особено в баир.Ходих при няколко майстори и всички казаха че причината е катализатора или по-точно липсата му.Нов оригинален да си купувам е близо до научната фантастика.Та въпроса ми е ако заменя обикновеното средно гърне,което е на мястото на катализатора с някакво резонаторно,дали ще се пооправи звука? Или пък ако имате някаква друга идея как да и оправя гласните струни, ще се радвам да я споделите.
    ALFA 156 1.8TS

Да слагаш си резонаторно гърне, но не някое смотано и ще се оправиш. Аз си сложих такова в Крафт с филтър за 110лв. и колата стана страшно безшумна.
    Успех!
    Alfa 156 1.8 Тwin Spark с K&N Apollo Universal Cold Air Filter

Comment

А би ли ми казал точно какво е гърнето за да знам какво да търся? Филтъра съм замислил да го сменям с К&N ама първо от гърнето ще почна.А и целта ми не е колата да стане безшумна,а просто да и се подобри звука и да се махне това смешно и дразнещо дрънчене.
      ALFA 156 1.8TS

Comment

Търсиш резонаторно гърне с филтър, не съм казвал нищо за въздушен филтър.
        Отиди в някое място където правят ауспуси и тн. и те ще ти кажат от къде идва този звук, който те дразни, може и от другаде да е. Те ще ти кажат и ще ти предложат какво да направиш.
        Alfa 156 1.8 Тwin Spark с K&N Apollo Universal Cold Air Filter

Comment

Re: Проблем със звука

Първоначално публикувано от Lepichi
          ...........Та въпроса ми е ако заменя обикновеното средно гърне,което е на мястото на катализатора с някакво резонаторно,дали ще се пооправи звука? ....
          GoGo навремето ходи в старата мототехника и там срещу 40 лв му слежиха резонансно гърне... и не забравяй , че Бат Стенли е номер 1
          97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

мда там до сервиза на Фиат си ги правят сами гърнетата,българси и може да измислят нещо Забрави да поясниш за звука в момента ,че е като на Вектра
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Значи да питам за средно резонаторно гърне с филтър.Но заради невежеството което цари по търновските сервизи остава въпроса къде да отида да питам.Колегите от търново да помагат Ходих при онея до гробищата,те хабер нямат от такива работи.Ходих в Walker - там само задни гърнета имали за 156. Дайте акъл къде да отида да ми турнат едно кадърно гърненце.
              ALFA 156 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от Lepichi
                Значи да питам за средно резонаторно гърне с филтър.
                Зад Спортната зала има едно кафене "Теона" , до него има магазин за авточасти. Виждал съм разни тръби да продават там Другия вариант е да отидеш при Николай.Николай да побългари с флекса едно жигулско
                97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Working...
                X